Blog

Via dit blog kun je meningen en ideeën terugvinden die betrekking hebben op crowdfunding in de meest brede zin van het woord. Crowdfunding betekent volgens wikipedia:

Crowd funding (sometimes called crowd financing, crowd sourced capital, or street performer protocol) describes the collective cooperation, attention and trust by people who network and pool their money and other resources together, usually via the Internet, to support efforts initiated by other people or organizations. Crowd funding occurs for any variety of purposes, from disaster relief to citizen journalism to artists seeking support from fans, to political campaigns, to funding a startup company or small business[1] or creating free software.

Wij zien het nog wat breder. Crowdfunding zien wij als de bereidheid van de massa om één specifiek doel te bewerkstelligen. De massa levert geld, kennis, arbeid, suggesties of anderzijds om het doel van een specifiek individu, instituut, bedrijf of vereniging tot stand te laten komen. Dit doel kan zeer divers zijn. Het kan een opstart van een onderneming zijn, het kan de realisatie van een school in de 3e wereld zijn, de aankoop van schilderij door een museum maar het kan ook simpelweg het leveren van kennis zijn om de ander verder te helpen. Soms met een tegenprestatie, soms niet. Gemeenschappelijke deler is altijd dat de gever de nemer verder helpt.

Crowdfunding in de praktijk kan dan ook zeer breed uitpakken. Kickstarter.com vraagt veelal om financiële bijdrage voor de totstandkoming van een creatief idee. Wikipedia is wellicht wel het beste voorbeeld van crowdfunding in de vorm van kennis. 1% club is een uitstekend voorbeeld hoe crowdfunding kan helpen in de totstandkoming van ontwikkelingsprojecten. Sellaband is een platform om de muziek verder te stimuleren. Geldvoorelkaar.nl  is een nederlands platform wat zich bezighoudt met de meer commerciële kant van crowdfunding. En tot slot kan zelfs Twitter wellicht wel gezien worden als ultieme vorm van crowdfunding, alhoewel dit wellicht beter als crowdsharing gezien kan worden. Altijd één gemeenschappelijke deler: The crowd brengt iets tot stand.

Via dit blog zullen met enige regelmaat posts gedeeld worden van gastsprekers. Altijd met 1 overkoepelend idee: hoe mobiliseren we velen om specifieke doelen te bereiken.

This page has the following sub pages.

4 responses so far

 • Charlize zegt:

  J’aime vraiment votre article. J’ai essaye de trouver de nombreux en ligne et trouver le v?tre pour être la meilleure de toutes.

  Mon francais n’est pas tres bon, je suis de l’Allemagne.

  Mon blog:
  regroupement credits ou Rachat de Credit au meilleur taux simulation

 • Wij zijn nu bezig met het financieren van een project met behulp van Wekomenerwel.

  Wij hebben een webwinkel en we willen een 3D fotostudio beginnen. Van alle verdiensten gaat 100% van de netto winst naar het goede doel! Wie meer wil weten kan klikken op de link van onze naam.

 • Wij willen u graag op de hoogte brengen van een nieuw concept in Nederland voor alle creatieve, innovatieve en artistieke individuen en organisaties. Zeker in de tijd waarin het voor menig innovatief en artistiek initiatief moeilijker wordt om subsidies te verkrijgen, zou deze weg een mogelijkheid kunnen zijn om aan de benodigde investering te komen, waardoor menig creatief project alsnog doorgang kan krijgen.

  Wat is Pitchfund.us?

  Pitchfund.us is het nieuwe Nederlandse financieringsplatform voor artistieke, creatieve en innovatieve projecten, gebaseerd op crowdfunding. De financiering van de menigte. Pitchfund.us biedt een andere kijk op handel en financieren, sponsoren, begunstigen of steunen. Pitchfund.us is niet een algemene fondsenwerving website. Beloningen zijn de kern van het project. In het kort komt het erop neer dat u uw idee omzet in een projectbeschrijving, waarop mensen zowel binnen als buiten uw netwerk geld kunnen doneren. Als tegenprestatie (want het geld hoeft niet terugbetaald te worden), bedenkt u ludieke project gerelateerde beloningen voor de gulle gevers die u hen na het afronden van het project doet toekomen. In feite koopt de ‘financierder’ een uniek, veelal in gelimiteerde oplage, object of andere tegenprestatie van u. Pitchfund.us biedt zo tegelijkertijd een marktonderzoek, een laagdrempelige financieringsmogelijkheid en de mogelijkheid om al voordat het project is uitgevoerd veel bekendheid hieraan te geven. Op 11 juli is Pitchfund.us gelanceerd. Het is ook mogelijk om bestaande producten en projecten opnieuw onder de aandacht te brengen via het platform van Pitchfund.us. Misschien heeft u nog ideeën of projecten die om welke reden dan ook niet zijn uitgevoerd, waarvoor Pitchfund.us een platform zou kunnen zijn om hier financiering voor te vergaren.

  Pitchfund.us is niet bedoeld voor goede doelen.
  Er zijn geen kosten verbonden aan het plaatsen van een project op Pitchfund.us. Weet u nog meer mensen in uw netwerk voor wie dit interessant zou kunnen zijn dan zou u hen hiervan op de hoogte kunnen brengen.

  De opzet van Pitchfund.us is positief bedoeld, als een mogelijkheid die deuren opent voor onontdekt talent evenwel als voor reeds erkende talenten.

  Wanneer u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen van Pitchfund.us, dan kunt u zich inschrijven op de nieuwsbrief of volger worden via Facebook en Twitter. Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.pitchfund.us.

  Met vriendelijke groet,

  Martin en Natascha Sastra

  sastra
  Dorpstraat 79-81 | 6122 CG | Buchten
  T : 046-4818270 | M : 06-55872310 | E : natascha@sastra.nl
  http://www.sastra.nl | http://www.sponsfabriek.nl | http://www.pitchfund.us

  • Martijn zegt:

   Beste Martin en Natascha,
   Leuk concept. Als jullie een (enigzins objectieve) beschrijving van Pitchfund willen geven dan zal ik dit publiceren op de website in de vorm van een nieuwsitem in plaats van het tonen in een reactie. Wellicht voorzien van wat visuele ondersteuning (logo’s e.d.)
   Met vriendelijke groet,

   Martijn