Wat is Crowdfunding?

Crowdfunding is een verzamelbegrip voor allerlei initiatieven waarbij de input van velen kan leiden tot het behalen van een doel door één partij. Een manier van sociaal lenen en investeren waarbij marktpartijen elkaar kunnen vinden in vraag en aanbod op verschillende vlakken. Een financiering is niet alleen meer nodig via de bank, kennis haal je niet meer uit de bibliotheek en je vermogen zet je in bij derden in plaats van beleggen.

crowdfunding

De wereld wordt kleiner. Financiële markten veranderen. Behoeftes wijzigen. Via verschillende crowdfunding platforms ben je tegenwoordig makkelijker in staat om toegang te krijgen tot allerhande diensten. Financiering nodig voor de opstart van je ondernemer? Ontdek het web, zoek een crowdfundingplatform wat je aanspreekt  en verkrijg toegang tot het aanbod van meerdere investeerders die bereid zijn je te ondersteunen in de vorm van kennis of vermogen. Onderling worden de voorwaarden opgesteld op een wijze die voor beide partijen acceptabel is en de deal kan rondgemaakt worden. Crowdfunding is sociaal, innovatief en kan rendement opleveren. Interessant voor investeerders, kredietnemers, entrepreneurs, creatievelingen, verenigingen, beleggers, filantropen en anderzijds.

Vor alle informatie en vernieuwingen op het gebied van crowdfunding, houd je uiteraard crowdfunding.nl in de gaten!! Suggesties wat crowdfunding voor jou betekent? Feel free to post any comment.

5 responses so far

 • Richard zegt:

  Valt gewoon geld geven (lees: filantropie / doneren) aan een project in jullie ogen ook onder “Crowdfunding”? In mijn ogen wel. Geld geven aan een goed project geeft een geweldig gevoel, hoe klein het bedrag ook. Lenen van geld en alle afspraken die daar bij komen kijken maken het vaak onduidelijk en verliest de initiële doelstelling haar kracht. Ook is de wetgeving nog niet zo gemakkelijk met betrekking tot het lenen van geld aan derde. Bij 4just1.com gaat het zuiver om doneren.

  kijk eens op 4just1.com

  Met vriendelijke groet,

  Team 4just1.com

  • Martijn zegt:

   Beste Richard,
   Ja, wij maken geen onderscheid in de vorm van crowdfunding. Charitatieve platforms zien wij ook wel degelijk als relevante vormen van crowdfunding. We zullen jullie snel doorlinken!

 • Een goede dag allemaal,

  Ons museum is dit jaar geopend op 19 juni.
  Voor het uitbreiden van onze collectie zijn wij voortdurend op zoek naar medefinanciers.
  Op het ogenblik zouden wij graag een schitterend en zeldzaam Lalique juweel willen aanschaffen voor ons museum.
  Maar zoals als altijd is er een obstakel: geld.
  Kan iemand ons uitleggen hoe Crowdfunding precies werkt en welke stappen je moet ondernemen?
  Wij zijn totaal blank op dit gebied dus iedere vraag is verklaart door voorafgaande.

  Groet,
  Societe Musee Lalique Pays Bas
  Lalique Museum Doesburg
  Benjamin Mordehai Janssens (conservator)

 • Beste Mensen,

  Wij bestaan inmiddels ruim 25 jaar: van een groepspraktijk in natuurlijke gezondheid zijn we geëvolueerd naar een opleidingscentrum voor coaching en counseling. We zijn erkend en de verzekeraars vergoeden de consulten die bij onze afgestudeerden worden gevolgd. We hebben een project gehad in de Ardèche, sinds één week verkocht omdat we verder willen in ons proces. We hebben een klein kasteeltje gekocht in Zuid-Bourgondië waar we opleiding, training en therapie kan samenbrengen.
  Tevens wordt het een plek waar enkele minder begaafde mensen, lees mensen met een verstandelijke beperking, weer zin en betekenis aan hun leven kunnen geven, door binnen ons project te gaan participeren.
  We moeten echter het hele gebouw nog renoveren!!!
  De opbrengst van ons project in de Ardèche is mede als gevolg van de crisis erg laag verkocht, we konden niet anders doordat de bank ons op de hielen zat.
  Nu zoeken we mede-investeerders of mensen die geld uit willen lenen aan dit bijzondere project.
  Je kunt mede-eigenaar worden of je ontvangt per jaar de mogelijkheid om er een week op vakantie te komen als compensatie van de rente voor het uitgeleende geld.
  We hebben zo’n € 300.000,= nodig om alles in gereedheid te brengen.
  We beginnen een ‘cultuur-eilandje’ waar innovatief gewerkt wordt met therapie en trainingen en waar de opleiding haar thuisbasis heeft, naast de dagen in Nederland op het conferentiecentrum in Westelbeers.
  WIE KAN ONS HELPEN?
  WIE ZIET MOGELIJKHEDEN?
  WIE DURFT HET RISICO MET ONS AAN?
  We zijn een stichting in Nederland: stichting Internationaal Holistisch Centrum.

  We wachten op jullie opbouwende reacties: mail ons op ons mailadres:
  info@loekknippelsacademie.nl
  Heel erg bedankt en we gaan er samen een mooiere, en betere wereld van maken!

  Een warme harte-groet,

  Loek Knippels

 • Wendy M. zegt:

  Wat gaan de banken een spijt krijgen dat ze deze ‘tak’ laten glippen!
  Het nu moeten smeken bij een baliemedewerker wordt totaal gepasseerd, een nieuw systeem is al gerezen en wordt verder ontwikkeld.
  Als we weer nodig zijn bij de bank om te lenen, zijn we verdwenen. Over twee jaar zal de bank hier rekening mee gaan houden? We komen daar niet om papieren te ondertekenen als einddoel, maar om dromen te verwezenlijken.