Begin jong met crowdfunding investeren

0
205
Waarom je jong moet beginnen met sparen en investeren.

Als je jong bent, is je pensioen wel het laatste waar je aan denkt. Je hebt nog zo lang de tijd om te sparen en vermogen op te bouwen, daar hoef je echt nog niet mee te beginnen… toch? Je kunt het ook anders zien. Wie jong begint met sparen en investeren, heeft meer tijd om zijn vermogen te laten groeien. En er zijn nog andere redenen waarom je jong moet beginnen met investeren.

Tijd = geld
De geschiedenis wijst uit: wie jong begint met investeren, bouwt uiteindelijk meer vermogen op. Als je de tijd aan je zijde hebt, heb je een langere periode om geld te sparen dat je kunt investeren. En dat niet alleen: na verloop van tijd heb je rente ontvangen over eerdere investeringen. Dat geld kun je opnieuw investeren, waardoor je dus rente op rente maakt.

Slim uitgeven en sparen
Het is ook een leerzame oefening om op jonge leeftijd te beginnen met investeren. Je went jezelf aan om na te denken over je uitgavepatroon en vooral om niet alles wat binnenkomt, meteen weer uit te geven. Iets opzijzetten voor later, hoe ver weg dat ook lijkt, is altijd verstandig.

Bedenk wel dat je het geld dat je investeert, moet kunnen missen. Bij crowdfunding investeren duurt het vaak een paar jaar voordat je de inleg + rente weer terug hebt.

Kleine beetjes
Je denkt nu misschien: maar ik verdien lang niet genoeg om te kunnen investeren! Dan is investeren via crowdfunding een goede optie. Dat kan bij veel platforms namelijk al vanaf een klein bedrag. Bij Geldvoorelkaar.nl, het grootste crowdfunding platform in Nederland, kun je bijvoorbeeld al investeren vanaf € 100,- per keer.

Zorg wel voor een goede spreiding van je investeringen. De AFM raadt aan in minimaal 15 projecten te investeren, zodat je het risico drukt.

En, ga jij investeren via crowdfunding?
Lees dan eens deze zes praktische tips voor crowdfunding investeerders!

Gebaseerd op: Why it is important tot start investing at a young age.

GEEN REACTIES