Branchevereniging crowdfunding

0
7131

Branchevereniging Nederland Crowdfunding opgericht ter bevordering van crowdfunding voor bedrijfsfinanciering

 

Branchevereniging presenteert eind maart haar plannen

NLCFlogo-png

ROTTERDAM –  Afgelopen jaar werd er in Nederland via crowdfunding 28 miljoen euro opgehaald om Nederlandse bedrijven te financieren, een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Nu crowdfunding van innovatief experiment de transitie maakt naar veelgebruikte financieringsvorm, organiseert de crowdfunding branche zich in de branchevereniging “Nederland Crowdfunding”.

Bedrijfsfinanciering middels crowdfunding maakt het voor (innovatief) MKB mogelijk om financiering op te halen door een beroep te doen op een grote groep van kleine investeerders, die in ruil voor hun inleg bijvoorbeeld rente op de lening, aandelen of een product kunnen ontvangen. Het belang van het financieren van (innovatief) MKB, veelal aangeduid als “motor” of “innovatief vermogen” van de economie, is evident. Crowdfunding ontvangt daarom de afgelopen jaren veel enthousiasme, omdat andere vormen van financieren voor deze groep ondernemers beperkt zijn.

De steun voor de groei van crowdfunding is eerder ook al meermaals door tweede kamerleden uitgesproken. Daarnaast is crowdfunding expliciet onderdeel van het regeerakkoord. De branchevereniging komt direct voort uit de gezamenlijke wens van crowdfunding partijen en het Ministerie van Economische Zaken om de duurzame groei en professionaliteit van crowdfunding te waarborgen.

De Nederlandse crowdfundingplatforms die zich richten op bedrijfsfinanciering organiseren zich nu in de branchevereniging “Nederland Crowdfunding” om de ontwikkeling die crowdfunding in Nederland doormaakt te versterken en verduurzamen. Inmiddels zijn de platforms Crowdaboutnow, Geldvoorelkaar, One Planet Crowd,  Share2start, Symbid, Wekomenerwel aangesloten bij de branchevereniging. Het bestuur wordt gevormd door een afvaardiging van de platforms. Hiermee vertegenwoordigt de branchevereniging meer dan 95% van de markt van crowdfundingplatforms voor bedrijfsfinanciering.

De branchevereniging werkt nu onder meer aan een communicatieplan dat de bekendheid en kennis over crowdfunding onder Nederlanders moet vergroten. Daarnaast formuleert de vereniging een code of conduct als stap naar het beter en transparanter reguleren van crowdfunding. Eind maart zal de branchevereniging haar plannen presenteren.

—–

Noot voor de redactie:
Wilt u als eerste op de hoogte worden gebracht zodra er nieuws vanuit de branchevereniging is? Laat dan uw gegevens achter op www.nederlandcrowdfunding.nl.

De directie van de vereniging:

Simon Douw – [email protected] of telefonisch 06 30 57 65 31

Gijsbert Koren – [email protected] of telefonisch 06 23 54 50 94

Het bestuur van de vereniging wordt gevormd door Willem des Tombe (wekomenerwel.nl) , Edwin Adams (Geldvoorelkaar.nl) en Maarten Bouw (Share2start.nl).

GEEN REACTIES