Converteerbaar investeren in duurzame handel

0
796

Een achtergestelde converteerbare lening zie je niet dagelijks langskomen op het crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl.

Vaak worden deze leningen afgesloten voor bedrijven in de startup-fase. Verwachtingen zijn hoog, de bewijsvoering is lastig.  Om toch investeerders te trekken, is het beloofde rendement vaak hoog.

Succesfactoren zijn onder meer het ondernemerschap van de aanvrager en de kwaliteit van het businessplan. Je leest overal: het gaat nog meer om de vent dan om de tent. Een goeie vent met een goede tent is natuurlijk de gouden combinatie. Mits het goed is getimed, en dus aansluit bij een maatschappelijke of consumenten-behoefte.

De ondernemers achter project Hennepplaza.com op Geldvoorelkaar.nl hebben in elk geval een ambitieus businessplan. Inhoudelijk: ze willen de bol.com voor duurzaam  geproduceerde producten worden (met vezels of andere stukken van de hennepplant).

Ze hebben ook goed ingezien dat een video helpt om uit te leggen hoe een converteerbare lening werkt. Benieuwd? Bekijk de video in de projectomschrijving.

Producten die van hennep zijn gemaakt, zijn volgens de aanvragers duurzaam en gezond. Kortom; het gaat hier niet om zaken waar je high van wordt. Al gaan de ondernemers natuurlijk wel hun best doen dat hun bedrijf sky high zal gaan. En dat is dan ook weer interessant voor de investeerders!

Lees meer over het project op Geldvoorelkaar.nl.

GEEN REACTIES