Crowdfinance 2016 – Het volledige rapport

0
1175

Crowdfundmarkt.nl richt zich op investeerders via crowdfunding op zoek naar financieel rendement (crowdfinance). Bekijk het actuele aanbod van alle crowdfundingprojecten in Nederland hier. Met Crowdfundpanel.com kunt u eenvoudig al uw investeringen beheren, ongeacht het crowdfundingplatform.

Download hier gratis het volledige rapport Crowdfinance 2016.
Het rapport over 2015 vindt u hier.

Crowdfinance 2016
Crowdfunding met financieel rendement in Nederland
Januari 2017

OVER CROWDFUNDMARKT.NL
Beleggers in crowdfunding staan bij Crowdfundmarkt.nl en Crowdfundpanel.com centraal. Wij richten ons internationaal op crowdfunding met financiële tegenprestatie en werken volledig zelfstandig en onafhankelijk.

Crowdfundmarkt.nl bloeit
Bezoekers van Crowdfundmarkt.nl zijn op zoek naar actuele projecten in Nederland om te in te beleggen. Op basis van diverse criteria waaronder type financiering, locatie, branche, organisatievorm, ontwikkelfase en investeringsdoel, kan men de projecten vinden en vergelijken. In 2016 zijn zowel het bezoekersaantal als de conversie flink toegenomen. Voor 2017 staat een update van de website gepland en een integratie met Crowdfundpanel.com.

Crowdfundpanel.com groeit
Na een half jaar testen met de eerste gebruikers is in oktober 2016 Crowdfundpanel.com officieel live gegaan. Gebruikers van Crowdfundpanel.com beheren op één dashboard al hun crowdfundingbeleggingen van verschillende crowdfundingplatformen. Naast inzicht in het totale rendement op een totale portefeuille inclusief eventuele faillissementen (defaults) kunnen risico’s goed beheerst worden door middel van diverse overzichten en grafische weergaves.

2017 wordt voor Crowdfundpanel.com het jaar van internationale groei en volledige integratie met de crowdfundingplatformen! Doet u mee? Registreer u hier gratis.

OVER HET RAPPORT
Het rapport is bedoeld om inzicht te geven in de Nederlandse markt van crowdfunding in 2016 en is opgesteld op basis van de beschikbare projecten in de projectendatabases van Crowdfundmarkt.nl en Crowdfundpanel.com.

Crowdfinance
Crowdfunding met een financiële tegenprestatie wordt ook wel crowdfinance genoemd. Wij richten ons op crowdfundingprojecten in de categorieën: leningen, converteerbare leningen en aandelen. Andere vormen van crowdfunding zoals donatie en voorverkoop vallen buiten onze scope.

Selectie crowdfundingprojecten
In het rapport is de publicatiedatum van de crowdfundingprojecten leidend. Alleen projecten die volledig gefund zijn en projecten die op 31 december 2016 nog openstonden voor funding zijn meegenomen in dit rapport. Wij richten ons in dit rapport alleen op projecten op Nederlands grondgebied.

Selectie crowdfundingplatformen
Alleen projecten van crowdfundingplatformen die onder toezicht staan van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn opgenomen in dit rapport. Crowdfundmarkt.nl volgt het register crowdfundingplatformen, dat periodiek wordt gepubliceerd door het AFM.

GEEN REACTIES