Crowdfund Dingen #3

0
208

WEEK 8| 16 februari t/m 22 februari 2019

Crowdfunding groeit, MKB profiteert het meest
Crowdfunding in Nederland groeit. En wie deinen mee met dat succes? “Dat zijn met name mkb-bedrijven”, zegt Frank van der Linden van Crowdfundmarkt. “Bij een gevestigd bedrijf met een stabiele cashflow is de kans groter dat de lening met rente wordt terugbetaald.” Daar hangt volgens hem een andere ontwikkeling mee samen. “Hoewel de crowdfundingmarkt snel groeit, neemt het aantal investeringen in startups jonger dan twee jaar tegelijk af. Dat klinkt misschien contra-intuïtief, want bekende bedrijven als Uber zijn ook ooit klein begonnen.”

Lees het hele artikel hier.

Voorraden webshop financieren? Denk eens aan crowdfunding!
Als je net start met een webshop, zijn de kosten van de voorraad al hoog, maar als de webshop eenmaal gaat lopen kunnen deze bedragen ook nog flink oplopen. Zeker als je het assortiment uitbreidt kan hier veel kapitaal in gaan zitten. Zowel in magazijnruimte, het inrichten hiervan met stellingen en software als in de voorraad van producten zelf. Voor webwinkels kan het financieren van voorraden een uitdaging zijn. Nieuwe fintech-bedrijven bieden mogelijkheden, waaronder crowdfunding.

Lees het hele artikel hier.


Mag je zelf een crowdfundingactie beginnen?
Crowdfund acties verlopen via crowdfundingplatforms. Maar waarom eigenlijk? Kun je niet gewoon zelf een crowdfunding campagne lanceren?
Het antwoord is: nee, dat kan niet zomaar. Het probleem zit aan de kant van de financiers: ondernemers mogen buiten hun eigen kring geen lening uitgeven in ruil voor rente. Dat mogen alleen professionele crowdfundplatforms en banken, die een vergunning hebben om dat te doen.

Er zijn ondernemers die hier pas achter kwamen, toen ze hun crowdfundactie al hadden gestart. Lees hun verhaal en het volledige artikel op Sprout.nl.

Oprichting regionale financieringstafels voor alternatieve financiers
Het aanbod van financiering aan mkb-ondernemers en startups wordt steeds diverser. Naast banken zijn er alternatieven zoals leasing en factoring, crowdfunding, business angels en kredietunies. Dit geeft ondernemers meer mogelijkheden, maar maakt de toegang tot investeringskapitaal niet altijd makkelijk. Daarom stelt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) 1,1 miljoen euro beschikbaar uit het MKB-actieplan om de zogenoemde regionale Financieringstafels op te zetten, samen met de NVB, de SRA, MKB Nederland en de stichting MKB Financiering.

Lees meer op Rijksoverheid.nl

GEEN REACTIES