Crowdfund Dingen #4

0
140
Crowdfund dingen #4 week 10

Crowdfunden? Kijk uit voor zelfoverschatting
Normaal is zelfvertrouwen goed, maar niet voor beginnende crowdfunders, zo blijkt uit onderzoek van een universiteit in de Amerikaanse staat Indiana. In het onderzoek van Kelley School of Business wordt aangetoond dat beginnende crowdfunders die veel vertrouwen hebben in hun eigen kunnen, tot drie keer vaker een slechte investeringsbeslissing nemen.

Lees meer over het onderzoek naar zelfvertrouwen en investeren.

‘Gender gap’ in bedrijfskredietverstrekking 
Uit onderzoek van de Amerikaanse Federal Reserve Banks van New York en Kansas City bleek dat het voor vrouwelijke ondernemers lastiger is om zakelijk krediet aan te vragen dan voor mannen. De mogelijke oplossing hiervoor ligt volgens veel Amerikaanse ondernemers in de opkomst van FinTech bedrijven. Die zijn meer data gedreven, waardoor gender een kleinere rol speelt in de beoordeling van de kredietwaardigheid van een bedrijf.

Lees meer over FinTech oplossing voor Gender Gap bij zakelijk lenen?

Crowdfunding: staar je niet blind op hoge rendementen
Wat hebben een nieuw proteïne-ijsje, een windmolenpark en een restaurant met elkaar gemeen? Dat je hierin via een crowdfundingplatform met kleine bedragen kunt investeren. Nederlanders doen dit steeds vaker, gelokt door de aantrekkelijke rentes. Houd als investeerder de risico’s wel goed in de gaten.

Hoe de crowdfunding platforms omgaan met de risico’s? Lees het artikel.

Crowdfunding platformen informeren steeds beter
Crowdfundingplatformen in Nederland met een vergunning of ontheffing voor het bemiddelen in opvorderbare gelden hebben hun informatieverstrekking aan investeerders flink verbeterd. Dit geldt vooral voor informatie over betalingsachterstanden en de projectinformatie op hun website. Dat concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op basis van een self-assessment door 47 crowdfundingplatformen.

Lees meer over de informatieverstrekking door de platformen.

GEEN REACTIES