Crowdfund Dingen #6

0
205

Nieuws en weetjes over crowdfunding, van 16 t/m 22 maart 2019

Begin jong met crowdfunding investeren
Als je jong bent, is je pensioen wel het laatste waar je aan denkt. Je hebt nog zo lang de tijd om te sparen en vermogen op te bouwen, daar hoef je echt nog niet mee te beginnen… toch? Je kunt het ook anders zien. Wie jong begint met sparen en investeren, heeft meer tijd om zijn vermogen te laten groeien. En er zijn nog andere redenen waarom je jong moet beginnen met investeren.

Lees hier waarom je jong moet beginnen met investeren.

Zes vragen over crowdfunding
Waar moet je op letten als je investeert via crowdfunding? En wat is belangrijk voor ondernemers die op zoek zijn naar een geschikt platform? Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl gaf voor Analyse NL antwoord op de volgende zes vragen over crowdfunding. Wist je bijvoorbeeld dat niet alle crowdfunding platforms een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) hebben?

Lees Zes vragen over crowdfunding

De rol van MKB-accountants bij financieringen
Accountants kunnen met hun bedrijfseconomische en bedrijfskundige kennis en hun inzicht in ondernemingsfinanciering een prominentere rol spelen in kredietverlening aan mkb-ondernemingen. Echter, de huidige generatie accountants voelt zich hier niet prettig bij en educatie is hard nodig om accountants de juiste kennis bij te brengen.

Lees meer over het onderzoek naar MKB-accountants

Crowdfunding platform Voordekunst 10 jaar
Oprichter Roy Cremers vertelt: ‘Het idee voor Voordekunst is redelijk spontaan ontstaan. Ik werkte bij het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst red.) en ik merkte dat ik steeds vaker moest uitleggen wat ik deed en waarom we subsidies aan kunstenaars verstrekken. Toen ik door ging vragen snapte ik pas waar al deze vragen vandaan kwamen. Heel veel Nederlanders kennen geen kunstenaars en hebben soms een verknipt beeld van kunstenaars als mensen die een handje ophouden om subsidie te krijgen en verder niets uit te voeren.’

Lees meer over het ontstaan en succes van Voordekunst.

Crowdfundmarkt nu ook in België
De Nederlandse overzichtsaanbieder van crowdfundprojecten Crowdfundmarkt breidt uit naar onze zuiderburen. Per afgelopen vrijdag is een actueel en compleet overzicht aan crowdfundprojecten in België beschikbaar, via de website crowdfundmarkt.be.

Lees het stuk over de uitbreiding van Crowdfundmarkt

GEEN REACTIES