Crowdfund Dingen week 15

0
125
Nieuws en weetjes over crowdfunding in week 15 van 2019

Crowdfunding ontwikkelt zich in Nederland in een rap tempo. Welke nieuwtjes zijn er deze week te melden over deze opkomende vorm van financieren?

Zeven op de tien MKB’ers wil investeren
Nederlandse ondernemers gaan voor groei in de komende jaren. Maar liefst 69% van het MKB geeft aan de komende vijf jaar te willen investeren. Voornamelijk in nieuwe apparatuur, marketing en ICT. Er ontstaat dus behoefte aan krediet om deze investeringen te realiseren.
Lees meer

Nederlandse MKB komt het moeilijkst aan krediet
Dit nieuws staat duidelijk in contrast met het nieuwsbericht hierboven. Nederlandse ondernemers geven aan te willen investeren, maar het is voor hen erg lastig om aan financiering te komen. Sterker nog: het is in Nederland lastiger dan in alle andere Europese landen om als ondernemer een krediet te verkrijgen. Een van de factoren daarbij is dat in Nederland 90% van de kredietvoorziening in handen is van de grootbanken. In omliggende landen zoals Duitsland zijn er veel meer alternatieven voor ondernemers. Zoals crowdfunding, dus.
Lees meer

Crowdfunding & franchise: een goede combinatie
In de zoektocht naar passende financiering biedt crowdfunding mogelijkheden voor ondernemers. Ook voor franchisevestigingen. Crowdfunding is bij uitstek geschikt voor franchiseondernemers, onder andere doordat de financieringsbehoefte voor franchisevestigingen
(zo tussen de € 25.000 en € 250.000) vaak perfect aansluit op de reikwijdte van crowdfunding. Ook geniet de franchisenemer de marketingvoordelen van crowdfunding: exposure bij een groot publiek.
Lees meer

Oprichters Crowdfundmarkt over ontwikkelingen crowdfunding
Vier jaar geleden werd Crowdfundmarkt.nl opgericht; de overzichtspagina waar crowdfunding investeerders kunnen filteren en selecteren op projecten van meerdere platforms. De oprichters, Frank van der Linden en Jeroen van der Beek, volgen de ontwikkeling van crowdfunding op de voet. Voor de komende jaren verwachten zij dat crowdfunding zal blijven groeien en dat er altijd een deel van de projecten gefinancierd zal worden door de crowd, zelfs nu institutioneel geld steeds meer opkomt in de sector.
Lees meer

Kijktip
Wat is eigenlijk het verschil tussen lenen bij de bank en lenen bij de crowd? In een Youtube video leggen de vastgoedondernemers van Noordermeer Vastgoed het uit!

Kijktip
Onlangs organiseerde de Kamer van Koophandel in samenwerking met Ministerie van Economische Zaken de webinar Financing your business in the Netherlands. In het derde onderdeel komt crowdfunding aan uitgebreid aan bod!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.