Crowdfund Dingen wk 28

0
91

In deze nieuwsbrief zetten we op een rijtje welke nieuwsberichten en blogs over crowdfunding de afgelopen twee weken voorbij zijn gekomen op crowdfunding.nl. Veel leesplezier!

Nieuws

Via crowdfunding is in Nederland inmiddels meer dan een miljard euro gefinancierd (vanaf 2011). De meeste financieringen gingen naar het MKB: 87% van het opgehaalde geld via crowdfunding was bestemd voor ondernemingen. Sinds enige tijd komt ook de crowdfunding voor consumentenleningen steeds meer van de grond. Het is de verwachting dat dit verder zal groeien de komen de jaren. – Lees meer

Het grootste crowdfundingplatform van Nederland, Geldvoorelkaar.nl, is het eerste halfjaar van 2019 met 158% gegroeid ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018. Daarmee is Geldvoorelkaar.nl vele malen sterker gegroeid dan de andere Nederlandse crowdfundingplatforms, die over deze periode een gemiddelde groei van 38% lieten zien. Geldvoorelkaar.nl speelt met productinnovatie in op verdere groei. – Lees meer

Blogs

De afgelopen twee weken plaatsten we een aantal nieuwe en interessante blogs. We zetten ze even voor je op een rijtje!

1.Voor- en nadelen van crowdfunding

In deze blog van de Stichting MKB Financiering worden de voor- en nadelen van financieren via crowdfunding besproken. De voordelen zijn onder andere snellere doorlooptijden en meer mogelijkheden voor starters en ondernemers die niet zoveel zekerheden in kunnen brengen. De nadelen die worden genoemd, zijn onder andere de rentepercentages die als hoger worden ervaren en dat je als ondernemer veel gegevens vrij moet geven aan een groot publiek. Een interessante blog voor ondernemers die overwegen via crowdfunding te financieren! Lees ‘m hier.

2. Crowdfunding als vermogensbeheerder?

In deze blog onderzoeken we hoe crowdfundingplatforms zich onderscheiden ten opzichte van traditionele vermogensbeheerders. Beide partijen houden zich immers bezig met het inschatten van de risico’s van beleggingsobjecten, geven rapportages aan beleggers en berekenen een ‘beheerfee’ voor hun werkzaamheden. Er zijn echter ook veel verschillen. Zo houden beleggers bij crowdfunding een grote mate van autonomie, waar dat bij een vermogensbeheerder niet het geval is. Ook is crowdfunding toegankelijk voor kleinere beleggers; beleggen de platforms in een ander type ondernemingen en hebben crowdfundinginvesteerders meer inzicht in de benodigde transacties. Meer informatie lees je in deze blog! 

3. Crowdfunding campagne starten? Schrijf een sterke pitch!

Ben je ondernemer en staat jouw crowdfunding campagne in de steigers? Dan is het zeker aan te raden deze blog eens door te nemen. De blog gaat over het schrijven van een goede pitch en behoedt je voor een aantal veelgemaakte fouten. Je leest de blog via deze link. 

4. Crowdfundingplatforms helpen met het vinden van de juiste financieringsmix

Bij crowdfundingplatforms werken veelal mensen die niet alleen veel bancaire ervaring hebben, maar ook beschikken over commercieel inzicht. Zij weten welke verdienmodellen de meeste kans van slagen hebben en kunnen inschatten welke financiering of financieringsmix het beste past bij een project. Ook weten zij het beste welk rentepercentage de meeste kans van slagen heeft bij de investeerders. Lees meer

5. De top 10 crowdfund blunders (bij investeerders)

Welke fouten kun je maken als je begint met investeren via crowdfunding? Op nummer 1 staat Geen idee hebben waar je in belegt. De tip is: beleg nooit in zaken die je niet begrijpt en waar je geen verstand van hebt, wat het levensmotto van superbelegger Warren Buffett is. Benieuwd welke zaken nog meer worden genoemd? Je leest het in de blog!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.