Crowdfund dingen #1

0
345
Crowdfund dingen week 6 2019

Nieuws en weetjes over crowdfunding #week 6 2019

Crowdfunding.nl volgt de ontwikkeling van crowdfunding in Nederland op de voet en publiceert daarom een wekelijkse nieuwsbrief, met nieuws en weetjes over crowdfunding. Allerlei ‘crowdfund dingen’ op een rijtje dus. Have (crowd)fun!

Tool-tip: Crowdfundpanel
Crowdfundmarkt heeft een handige tool ontwikkeld, waarmee crowdfunding investeerders hun totale investeringsportefeuille gemakkelijk kunnen monitoren. Alle investeringen kunnen in één overzicht worden verwerkt en de tool berekent automatisch de uitbetalingsschema’s. Ook kan Crowdfundpanel diagrammen maken, waarmee investeerders inzicht krijgen in de risicoverdeling in hun portefeuille.
Bekijk Crowdfundpanel hier.

Vrouwen investeren beter dan mannen
Uit een onderzoek naar investeerdersgedrag bleek dat er verschillen bestaan tussen de manier waarop mannen en vrouwen investeren. Mannen bleken vaker gericht op een primair doel (rendement maken), terwijl vrouwen meer belang hechten aan impact maken. Ook bleek dat mannen vaker risico’s namen (ze zijn overmoediger) dan vrouwen, waardoor vrouwen een hoger rendement behalen.
Lees het hele artikel op Sprout.nld

Doneeractie Rudi Lubbers
In de aflevering van Andere Tijden Sport van 27 januari was oud-bokser Rudi Lubbers (73) te zien. Lubbers, die als enige Nederlander ooit tegenover Muhammad Ali in de ring stond, verkeerde in nood: samen met zijn vrouw woonde hij in een oud bestelbusje in Bulgarije, zonder kachel of sanitaire voorzieningen. De afbeelding bracht veel los bij de kijkers. Oud-profwielrenner Rini Wagtmans besloot Lubbers te helpen en startte een crowdfund actie. Inmiddels is al meer dan € 20.000 gedoneerd en doneren kan nog steeds.
Bekijk de crowdfundactie voor Rudi Lubbers.

Crowdfunding de puberteit voorbij?
Ook in België wordt de crowdfund markt volwassen, hoewel de ontwikkeling wat langzamer gaat dan in Nederland. De onbetwiste leider blijft Londen, dat de wereldhoofdstad van crowdfunding wordt genoemd. Meer weten over de ontwikkeling van crowdfunding bij onze zuiderburen en in Europa?
Lees het overzichtsartikel op Bloovi.be

GEEN REACTIES