Crowdfunding campagne PSYTREC – interview met John Deighton, algemeen directeur

0
3028
PTSD symbol design isolated on white background. Anxiety disorder symbol design

PSYTREC biedt een nieuwe innovatieve en wereldwijd unieke behandeling voor PTSS die aanzienlijk sneller, effectiever en goedkoper is vertelt John Deighton van PSYTREC. Voor een tweede kliniek in Weert wordt financiering gezocht via crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl.

er gebeuren zo veel schokkende dingen waar je weinig weet van hebt

Hoe komt het dat het aantal gediagnosticeerde PTSS patiënten stijgend is?
Er gebeuren zo veel schokkende dingen waar je weinig weet van hebt. Jonge kinderen die worden misbruikt en waarbij op latere leeftijd de trauma’s terug komen. Mensen die dodelijke ongelukken hebben gezien. Mensen die natuurrampen hebben meegemaakt zoals een aardbeving of tsunami. Mensen die het slachtoffer zijn geworden van een overval op straat. Hulpverleners zoals politie agenten die allerlei traumatische ervaringen opstapelen totdat de rek er uit is. Ambulancepersoneel dat wordt aangevallen wanneer ze iemand proberen te redden. Een brandweerman die een klein meisje in zijn armen ziet sterven nadat hij net heeft gezegd dat het goed komt. Vluchtelingen die zwaar getraumatiseerd worden in oorlogsgebied en tijdens hun reis naar West-Europa. Tenslotte militairen die worden uitgezonden naar gevaarlijke conflictgebieden. Daarnaast is het minder taboe geworden om te erkennen dat je kampt met PTSS. Dit is een goede ontwikkeling want dit vergroot de kans op een goede diagnose en genezing.

Hoe belangrijk is een tijdige behandeling voor de patiënten?
PTSS is een progressieve aandoening. Wanneer behandeling uit blijft verergeren de klachten. Toch worden in veel GGZ instellingen de patiënten met een serieuze vorm van PTSS eerst maanden gestabiliseerd omdat men denkt dat het te gevaarlijk is om direct te behandelen. Onze Prof. dr. de Jongh en Prof. dr. van Minnen hebben juist zeer veel ervaring met directe behandeling van het trauma. Wij beginnen direct met behandeling en gaan voortvarend te werk. De resultaten tonen aan dat dit veel beter werkt.

Hoeveel aanmeldingen verwacht u in Weert?
Wij verwachten in Weert 200 patiënten per maand te gaan behandelen. De aanmeldingen zullen naar verwachting verder blijven stijgen. Er is een enorm stuwmeer aan PTSS patiënten die niet goed geholpen worden. Wij richten ons eerst op PSYTREC Weert. Daarna zullen we verdere groei plannen. We krijgen nu al vragen uit Amerika, Duitsland en zelfs Australië om klinieken te openen. Eerst maar stap voor stap groeien in Nederland.

PSYTREC Behandelteam

Wat is de capaciteit van Weert?

De capaciteit van PSYTREC Weert wordt naar verwachting ongeveer 2.400 patiënten per jaar. Als wij voldoende zorgpersoneel kunnen werven kan de locatie door groeien naar 4.000 patiënten per jaar. De Van Horne Kazerne is een prachtig complex dat perfect is voor de activiteiten van PSYTREC. Er zijn 3 hotelgebouwen, een groot gebouw met behandelruimtes, een uitgebreid restaurant (de voormalige onderofficiers mess), een professionele stormbaan en een mooi aanliggend natuurgebied voor de sport- en bewegingsactiviteiten.

Behandeld u ook patiënten die in oorlogsgebieden zijn geweest?
Defensie kampt met veel PTSS gevallen. De samenwerking met Defensie wordt uitgebreider met de nieuwe mogelijkheden in Weert. Voor Defensie zijn de PTSS verzuimkosten enorm en lopen in de miljoenen. Wij hebben al een groot aantal veteranen met goede resultaten behandeld.

Zijn huisartsen en psychologen goed op de hoogte van uw behandeling?
Wij krijgen een groeiend aantal verwijzingen via huisartsen. Onze voorlichters bezoeken en informeren de huisartsen. In een gemiddelde huisartsenpraktijk kampen 30 patiënten met PTSS. De huisartsen zien PTSS-patiënten vaak terugkomen na ineffectieve behandelingen. Tijdens vakcongressen worden de presentaties over de resultaten van PSYTREC zeer positief ontvangen. De meeste trauma psychologen in Nederland kennen PSYTREC omdat wij graag en veel samenwerken met GGZ-instellingen om de patiënt een vervolg te geven na de behandeling bij PSYTREC. PTSS is vaak een oorzaak van andere aandoeningen (depressie, verslaving, etc.) waardoor die effectiever behandeld kunnen worden na de PTSS behandeling bij PSYTREC.

Het is een mooie gedachte om door te investeren bij te dragen aan het oplossen van een maatschappelijk probleem én een goed rendement te ontvangen. Met de lening kunnen wij letterlijk levens redden én levens significant verbeteren.

U zoekt crowdfunding voor € 475.000,- via Geldvoorelkaar.nl. Dit lijkt een hoog bedrag. Waarvoor is dit nodig?
De behandeling valt binnen het basiszorgpakket en wordt betaald door de zorgverzekeraars nadat de behandeling is afgesloten. Om de zorg te kunnen leveren moeten we een pand huren, zorgspecialisten en ondersteunend personeel aannemen. Dit moet natuurlijk voorgefinancierd worden. Het onderhanden werk loopt tegen het eind 2017 op tot bijna 2 miljoen euro. De aanloopkosten hebben wij zelf gefinancierd. Het werkkapitaal wordt gefinancierd door de lening van Geldvoorelkaar.nl en Estea Capital zal ook nog € 600.000,- investeren. Met deze investering en het positieve rendement kunnen we de groei prima financieren en de lening bij Geldvoorelkaar.nl aflossen.

Waarom zouden investeerders moeten investeren in uw project?
PSYTREC is een mooie innovatieve onderneming met een stevig en goed ontwikkeld business model. We zijn zelfs de eerste GGZ die prestatiecontracten afsluit met zorgverzekeraars. Dit is uniek in de GGZ branche en toont vertrouwen in onze resultaten. De organisatie is geoptimaliseerd door de ervaringen in het behandelcentrum Bilthoven. Ik denk dat de risico’s beperkt zijn en het rendement van 9% zeer aantrekkelijk is voor investeerders.
Verder is dit een project met een grote maatschappelijke impact. De behandeling voorkomt veel leed bij onze patiënten en hun gezinnen. PTSS patiënten kunnen een ‘kort lontje’ hebben en zijn vaak suïcidaal. Het is een mooie gedachte om door te investeren bij te dragen aan het oplossen van een maatschappelijk probleem én een goed rendement te ontvangen. Met de lening kunnen wij letterlijk levens redden én levens significant verbeteren.

Wij beginnen direct met behandeling en gaan voortvarend te werk. De resultaten tonen aan dat dit veel beter werkt.

GEEN REACTIES