Crowdfunding en Franchise: ijzersterke combinatie

0
933
Franchiseketens en Geldvoorelkaar Crowdfunding
Enkele van de door Geldvoorelkaar.nl gefinancierde bedrijven

Groeiplannen? Crowdfunding kan franchiseketens helpen bij de uitrol van hun formule.

Dankzij de investeerders van Geldvoorelkaar.nl bijvoorbeeld is aan tientallen landelijke franchiseketens (groei)kapitaal verstrekt. Geldvoorelkaar.nl heeft veel expertise in huis: de directeuren werkten beiden in het verleden zelf ook voor franchise organisaties.

Franchiseketen OAMKB kiest vaak voor Crowdfunding via Geldvoorelkaar
OAMKB op Geldvoorelkaar.nl

Moderne financiering
Wim Burger, business development Manager van crowdfunding platform Geldvoorelkaar.nl ziet hoe franchiseketens enthousiast worden van crowdfunding. “We hebben het over een moderne manier van financieren waarbij via een internetplatform, krediet wordt verstrekt door een groep investeerders. Via een pitch van de ondernemer verdiepen ze zich in de plannen en de onderneming, en stellen ze geld beschikbaar tegen een aantrekkelijke rente.”

Franchiseketens en Crowdfunding
“De (franchise)ondernemer presenteert zijn plannen overtuigend aan de investeerders”, vertelt Burger. “Dat maakt crowdfunding dubbel interessant voor franchise: elke campagne draagt bij aan de naamsbekendheid van de nieuwe vestiging en de keten.

Franchise keten Fit20 groeit dankzij Geldvoorelkaar investeerders
Fit20 groeit dankzij Crowdfunding

Boost
“De naamsbekendheid van de keten helpt weer bij het vinden van financiers. En een succesvolle funding geeft franchisenemers een boost bij hun opstart. Crowdfunding is dus meer dan een financieringsmethode: het is een marketingtool en een motivator. De funders zijn de nieuwe ambassadeurs van je keten: zij geloven in de zaak, hebben er zelfs geld in gestoken, en worden je klanten!”

“Zorg dat franchisenemers zich kunnen focussen op de hoofdzaak!”

“Voor veel ondernemers is het zoeken naar financiers een klus,” ziet Burger. “Franchisegevers kunnen hen ondersteunen door ze te verwijzen naar financiering via Geldvoorelkaar.nl. Wij helpen graag met de afhandeling, met vaste aanspreekpunten voor alle nieuwe vestigingen. Daarnaast kunnen we franchiseketens een maatwerkpakket aanbieden met aantrekkelijke tarieven, ondersteuning met vaste contactpersonen en een helder stappenplan bij de aanvraag. Wij investeren graag in duurzame samenwerkingen met grote contractpartijen, omdat dat wederzijds leidt tot efficiencyvoordelen.”

Crowdfunding voor uw bedrijf inzetten

Biedt crowdfunding u de kans als franchise onderneming verder te groeien? Moeiteloos somt Burger de voordelen op van crowdfunding via Geldvoorelkaar.nl:

  • De ondernemer bepaalt zelf (in overleg) rentetarief en leenvorm.
  • Het platform werkt op basis van No Cure No Pay.
  • Het is het grootste platform in Nederland met de meeste bezoekers voor uw aanvraag
  • Er is veel expertise van Franchise(formules) in huis
  • AFM vergunning
Franchise keten SpareRibExpress kiest regelmatig voor crowdfunding
Spare Rib Express: Ook Crowdfunding

Uitstekende ervaringen

Veel MKB ondernemers vonden al hun weg naar Geldvoorelkaar.nl te vinden, en legden hun businessplan en kredietaanvraag bij de investeerders neer. “Geldvoorelkaar.nl heeft uitstekende ervaringen met financiering van franchise aanvrage,” zegt Burger. Projecten bij Geldvoorelkaar.nl variëren qua kredietbedrag van € 10.000 tot € 2.000.000 en vertegenwoordigen een grote diversiteit aan ondernemingen.

GEEN REACTIES