Crowdfundingproject Beroepsonderwijs voor jongeren in Guatemala is succesvol afgerond en afgelost!

0
1372
MDF Consultancy & Training

Herman Snelder van MDF Consultancy & Training beschrijft het land Guatemala, het project en wat er het afgelopen jaar allemaal is bereikt.

Guatemala heeft een erg hoge jeugdwerkeloosheid, vooral onder de indiaanse bevolking. De regering van Guatemala heeft, met ondersteuning van de EU, een speciaal landelijk programma opgezet om o.a. door onderwijs en technische- en economische training deze jeugdwerkeloosheid structureel te verminderen met als doel het ‘ondernemers ecosysteem’ te versterken.

Centraal staan ondernemerschap, ontwikkelen van het MKB, innovaties en het opzetten start-ups. Ook het versterken en ontwikkelen van de noodzakelijke wet- en regelgeving is een belangrijk aandachtsgebied.

Het consortium, waarin MDF Training & Consultancy de leiding had, heeft een deel van het programma uitgevoerd samen met het Ministerie van Economische Zaken van Guatemala. Het project heeft intensief samengewerkt met gemeentes, die in Guatemala een erg belangrijke lokale rol spelen, universiteiten en NGO’s.

De belangrijkste activiteiten van het MDF project waren:
– Training van een stabiele groep van vertegenwoordigers van deelnemende organisaties. Deze groep heeft kennis kunnen maken met relevante ervaringen in Colombia en Mexico. Deze landen zijn in Latijns-Amerika voorlopers in het creëren van noodzakelijke wetgeving en randvoorwaarden.
– Organisatie van bijeenkomsten waar bedrijfsleven, overheid en dienstverlenende organisaties met elkaar in discussie zijn gegaan over de mogelijke oplossingen voor de jeugdwerkeloosheid en welke rol een ieder daarin zou moeten spelen.

Na een jaar waren alle geplande activiteiten uitgevoerd en zijn de afgesproken producten overgedragen van het Ministerie van Economische zaken. Het project is naar ieders tevredenheid afgesloten.

Juist in een land als Guatemala is dit erg uitzonderlijk omdat de institutionele omstandigheden vaak belemmerend zijn. Er is sprake van chronische onderbemensing, veel wisseling van personeel en trage besluitvorming. Ons team van consultants en trainers dat werd aangestuurd door een zeer ervaren projectcoördinator is cruciaal geweest om hier op een adequate en flexibele manier mee om te gaan.

De crowdfundingcampagne via Geldvoorelkaar.nl van Beroepsonderwijs voor jongeren in Guatemala bedroeg € 350.000,- door 292 investeerders. In september 2016 was dit het Project van de Maand bij Geldvoorelkaar.nl omdat MDF Training & Consultancy wereldwijd trainingen biedt en ondernemers helpt om hun ambities waar te maken. Maatschappelijke impact en rendement voor de investeerders gaan hier hand in hand.

GEEN REACTIES