De "special effects" van crowdfunding.

0
3784

Ik neem de pen in ontvangst van Pieter Kuenen van OAMKB Cuijk (zie ook Pieters blog). Allereerst stel ik mezelf voor, mijn naam is Daniël Theunissen en sinds februari directeur van YourFX B.V.

In oktober 2013 ontstonden de plannen voor het oprichten van een eigen onderneming en kwam ik door Pieter Kuenen in aanraking met Crowdfunding. Crowdfunding was op dat moment voor mij totaal onbekend. Na mezelf verdiept te hebben in Crowdfunding leek het mij de ideale oplossing om de financiering voor de opstart van mijn onderneming rond te krijgen. Het was voor de ideale oplossing omdat het vaak veel sneller, soepeler en persoonlijker gaat dan bij een bank. Daarnaast is het voor zowel de investeerder als de lener financieel aantrekkelijker dan bij de bank.  De lener betaalt een lagere rente dan bij een bank en de investeerder ontvangt juist een hogere rente dan bij een bank.

theun1

In oktober 2013 ben ik gestart met het maken van mijn startersplan en mijn financiële begroting. In november zijn alle stukken ingezonden en eind december 2013 was het zover: mijn plan kwam online. Ongeveer 20 dagen later was mijn crowdfunding project voor 100% volgestort  met een kapitaal van € 72.000,-. Investeerders die het vertrouwen hadden in mijn plan hebben dit bij elkaar gebracht via het platform van Geldvoorelkaar. De laatste dagen waren het leukste en het spannendste: mijn vriendin en ik zaten samen op de bank elke uur te kijken of er weer een investering was gedaan. Op het moment dat mijn project volgestort was, konden we concrete stappen gaan zetten zoals de inschrijving van de B.V. bij de Kamer van Koophandel, het inrichten van het bedrijfspanden en natuurlijk de aankoop van de special effects waar het allemaal om gaat in mijn bedrijf.

Afgelopen februari ben ik dan ook, dankzij crowdfunding, officieel gestart met mijn onderneming YourFX B.V.. YourFX is gespecialiseerd in de verhuur van special effects. Special effects zijn onmisbaar tijdens een spraakmakend evenement. Licht en geluid zijn de basis van een goede show, maar het publiek gaat pas echt los als er special effects aan toe wordengevoegd. Inmiddels ben ik een paar maanden verder en zie ik mijn onderneming groeien door de vele mooie opdrachten die ik binnen krijg. Dankzij crowdfunding en de investeerders die in mijn geloofden, heb ik mijn eigen onderneming kunnen starten. Door de extra aandacht die mijn crowdfunding project gekregen heeft, heeft YourFX B.V. in een korte periode al vele mooie opdrachten mogen uitvoeren voor diverse klanten. Voor je crowdfundingproject en dus ook je bedrijf, kun je social media inzetten. Hierdoor bouw je heel snel naamsbekendheid wat mij geholpen heeft als beginnende ondernemer.

theun2

Ik denk dat over een aantal jaar crowdfunding misschien wel de belangrijkste financieringsmogelijkheid is geworden om startkapitaal te krijgen voor je onderneming.  Dat heeft ermee te maken dat ondernemers en particulieren vertrouwen hebben in het betreffende project (getoetst door Geldvoorelkaar) en de banken zich te veel laten leiden door cijfers en niet naar de kans van  slagen van een ondernemingen kijken.

Hierbij wil ik iedereen bedanken die geïnvesteerd heeft in mijn bedrijf!

GEEN REACTIES