De toftste incentives bij crowdfunding

0
671

Wat verleidt een investeerder om nog nét een tikje meer te investeren dan hij daarvoor van plan was?

De incentive. Een echt slimme incentive maakt de investeerder/ontvanger natuurlijk nog blijer met wat het project te bieden heeft, zodat er aan allerlei ontbijt-, borrel- en feesttafels over wordt gesproken.

Bij Geldvoorelkaar staan de incentives onderin de pitchtekst vermeld. Zo stellen de ondernemers achter project Hennepplaza voor investeerders vanaf €2.500,- een goodiebag met hennepproducten samen. Betrokken bij de verkopers op hun platform uiteraard. Maar ook wie slechts €200,- investeert krijgt een kadootje in de vorm van korting op een aankoop via dat platform. Dit komt natuurlijk bovenop de aangeboden rente of aandelenconversie en biedt een aardige kennismaking met duurzame producten.

Over de incentives van de Pizza Hut-ondernemers in Delft en Gouda (‘Investeer in onze projecten en kom naar onze Pre-tasting party!’) schreef Geldvoorelkaar.nl in mei een leuk artikel, en dat heeft de aanvragers van het cruiseproject van vandaag vast op ideeën gebracht.

Win een cruise!

Dat lijkt toch wel de ultieme prikkel. Er gaan dit weekend twee projecten van Cruise Travel Nederland open voor investeringen. Wie investeert in één project krijgt korting, maar wie investeert in beide projecten van Cruise Travel Nederland maakt kans op een geheel verzorgde cruise van 8 dagen! Goeie reden om beide projecten even te bekijken. (Het is een combinatielening, met een deel annuïtair en een deel aflossingsvrij).

Natuurlijk gaat het er niet om dat aanvragers tegen elkaar opbieden in de incentives. Een mooie incentive die past bij de aanvrager, daar gaat het om. En als je dan ook nog klant wordt bij deze ondernemer, heeft iedereen er driedubbel plezier van. Zoals bij Beauty Booking.

Voor ondernemers in beleggingsvastgoed is het misschien wat lastiger om een passende incentive te bedenken. Maar let wel: een incentive hoeft niet heel kostbaar te zijn, en ook niet direct te maken te hebben met je product.

Als het maar bijdraagt aan de gun- en de funfactor van crowdfunding 🙂

Incentive? Be inventive!

Wat vind jij als investeerder een goede incentive?

GEEN REACTIES