E-health Webcamconsult en de converteerbare lening. Proven technology, gereed voor de markt en versnelde groei.

0
1158

Met crowdfunding kunnen campagnes gerealiseerd worden via verschillende leenvormen. Kenmerk van innovatieve ondernemingen is dat ze veel groeipotentieel hebben maar kapitaal tekort komen om de groei daadwerkelijk te realiseren. Juist het kapitaal om de (eerste) groeispurt te realiseren is in de huidige financieringsmarkt moeilijk te verkrijgen. Crowdfunding via een achtergestelde converteerbare lening draagt bij aan de verdere ontwikkeling van deze ondernemingen.

O.a. de ondernemingen Organext, WeBuildHomes en StartMonday hebben via de converteerbare lening succesvol kapitaal opgehaald voor groeifinanciering.

Ook Webcamconsult is een uitstekend voorbeeld van een onderneming die bij deze leenvorm past. Webcamconsult biedt een e-health dienst waarmee beeldbellen tussen arts en patiënt mogelijk wordt. Ondersteund door de prominente rol van e-health in het zorgbeleid van de overheid heeft de onderneming een zeer groot groeipotentieel.

Het project van Webcamconsult heeft de volgende onderscheidende kenmerken:

  • Uitontwikkelde e-health dienst met (internationale) schaalbaarheid.
  • De dienst wordt al volop afgenomen. Het aantal zorginstellingen dat gebruik maakt van de dienst neemt sterk toe.
  • In 2017 zal integratie met het Electronisch Patiënten Dossier de groei verder stimuleren.
  • Zeer actief stimuleringsbeleid vanuit Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
  • Aanvullende incentive bij overname onderneming.

Het kredietbedrag is minimaal € 250.000,- wat besteed gaat worden aan uitbreiding van het salesapparaat, marketing en software ontwikkeling.

Webcamconsult staat symbool voor de proposities die via een converteerbare lening gefinancierd kunnen worden. Schaalbaarheid, professioneel management en een unieke dienst/product zijn hierbij leidend. Crowdfunding investeerders kunnen al vanaf € 100,- investeren in een converteerbare lening en mogelijk profiteren van de waardegroei van een onderneming!

Toelichting voor investeerders:
Door te investeren in een achtergestelde converteerbare lening krijgt u de mogelijkheid om uw lening te converteren naar certificaten van aandelen. Door aandeelhouder in de onderneming te worden profiteert u mogelijk van waardegroei van de onderneming en dividenduitkeringen. Bij conversie van de lening in certificaten van aandelen heeft u als investeerder recht op een korting op de aandelenprijs. U hebt immers in een vroegtijdig stadium uw geld toevertrouwd aan de onderneming. Conversie is vrijwillig. U kunt besluiten om niet te converteren. De onderneming zal dan de lening plus opgebouwde rente uiterlijk aan het einde van de looptijd (5 jaar) aan u dienen te voldoen. In onderstaande afbeelding treft u de globale uitleg van de converteerbare lening aan. De veelgestelde vragen over de converteerbare lening vindt u hier.

 

GEEN REACTIES