Geldvoorelkaar.nl wil portefeuille Regiofund overnemen

0
1954

4 SEPTEMBER 2017 DOOR ACCOUNTANCY VANMORGEN

Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl wil de portefeuille van Regiofund administratief overnemen. Dat platform maakte onlangs bekend ermee te stoppen, waardoor met ingang van 1 september investeerders en geldnemers zelf de onderlinge betalingen moeten regelen. Mocht de overname doorgaan, dan zijn betalingen voor investeerders weer administratief geborgd, laat Geldvoorelkaar.nl weten.

Regiofund startte in 2015, maar oprichter Marc Bevelsborg meldde vorige week dat het niet was gelukt om een “gedegen exploitatie” op te bouwen. Daarmee moesten de lenende start-ups zelf de terugbetaling gaan regelen met de investeerders. Geldvoorelkaar.nl wil nu de administratieve rol gaan overnemen, zodat deelnemers verzekerd zijn van betaling. “Ook voor de geldnemers biedt bovenstaande een praktische oplossing voor de aflossing en rentebetalingen aan investeerders.”

Bijdrage leveren
Het hoe en wat van de overname is nog niet bekend; daarover wordt de komende weken overlegd. Tot het moment van overname zal het betaalverkeer via RegioFund blijven lopen. Oprichter Edwin Adams van Geldvoorelkaar.nl zegt vooral de belangen van investeerders, geldnemers en de ontwikkeling van de crowdfundingmarkt in het algemeen te willen dienen. “Wij kunnen door deze overname van de portefeuille hier een positieve bijdrage aan leveren. De AFM is op de hoogte gebracht van bovenstaande overname.”
Geldvoorelkaar.nl heeft zelf inmiddels meer dan 1.200 projecten gefinancierd voor een totaalbedrag van € 114 mln.

GEEN REACTIES