Vastgoedlening: crowdfunding als aantrekkelijk alternatief

0
595

Vanaf 1 november biedt Geldvoorelkaar.nl een Vastgoedlening aan. Technisch is deze lening vergelijkbaar met de Flexlening. Maar het onderpand – specifiek een eerste of tweede hypotheek op vastgoed – biedt investeerders het comfort van een gedegen zekerheid. Edwin Adams, directeur van Geldvoorelkaar.nl, gaf een interview aan Vastgoedjournaal over deze nieuwe leenvorm:

CROWDFUNDING IS EEN AANTREKKELIJK ALTERNATIEF VOOR BANCAIRE VASTGOEDFINANCIERING

Nederlandse banken trekken zich steeds meer terug uit de vastgoedfinanciering, terwijl de vraag naar financiering naar verwachting blijft groeien. Daardoor komt er niet alleen ruimte voor andere partijen, zoals buitenlandse banken, private equity partijen en pensioenfondsen. Maar ook voor alternatieve vormen van financiering, zoals crowdfunding. Het grootste crowdfundingplatform van Nederland, Geldvoorelkaar.nl, lanceert op 1 november zelfs een nieuw product geheel gericht op vastgoedfinanciering.

Want crowdfunding wordt weliswaar steeds populairder, maar heeft toch ook nog altijd te kampen met de nodige vooroordelen. Zo weet ook directeur Edwin Adams van Geldvoorelkaar.nl die meteen maar met de deur in huis valt. “Onbekend maakt onbemind. En dit zit ‘m vooral tussen de oren. Mensen denken nog veel te vaak dat crowdfunding iets is voor nichemarkten en charitatieve doelen. Daardoor blijven veel mogelijkheden onbenut. Want crowdfunding is wel degelijk een interessant alternatief voor wat de banken hebben te bieden. En wat dat laatste betreft: het financieren van commercieel vastgoed is voor Nederlandse banken van steeds minder strategisch belang. Projecten vanaf 1 miljoen of meer vinden ze nog wel interessant, maar daaronder ontstaat een gat. Daar stappen wij in. Waardoor we een interessante partij voor bijvoorbeeld het MKB zijn. Maar ook voor vastgoedbeleggers.”

Lees verder op Geldvoorelkaar.nl.

GEEN REACTIES